Stap Houthulst naar de overwinning in de Stappenclash

Je wilt graag meer bewegen, maar je hebt geen tijd of zin om te sporten? Goed nieuws: je hoeft helemaal niet te sporten om voldoende te bewegen. Een manier om dag in dag uit meer te bewegen voor een goede gezondheid, meer energie en minder stress is eenvoudig: meer stappen zetten! 10.000 stappen per dag is ideaal.

 

Verleg je beweeggrenzen

 

 

De actie '10.000 Stappenclash' loopt van 1 tot 31 mei, waarbij Houthulst het opneemt tegen 12 andere gemeenten: Ardooie, Diksmuide, Heuvelland, Hooglede, Izegem, Kortemark, Lendelede, Lichtervelde, Meulebeke, Poperinge, Staden en Vleteren. e gemeente die na één maand het grootste gemiddelde per volwassene aan stappen heeft gezet, is de grote winnaar. Op deze manier is het deelnemen voor iedereen gelijk!

 

Hoe neem je deel?

 

1.      Surf naar www.10000stappen.be/stappenregistratietool. Registreer je, of meld je aan als je al een account hebt. Ga naar ‘Groepen’ en klik op ‘Aansluiten bij een groep’.  Selecteer eerst ‘Gemeente’.

4.      Ga dan naar het vak 'Zoeken' en geef de naam van je gemeente in. Elke gemeente heeft een groep met de naam 'Houthulst 10.000-stappenclash'.

5.      Druk op 'Toetreden tot deze groep' en aanvaard dat je zichtbaar zal zijn voor de hele groep.

6.      Geef daar elke dag je gezette stappen in.

 

Stappen tellen

 

Je telt je stappen met een stappenteller. Stappentellers zijn te koop bij elke Colruyt-winkel, Collishop, apotheker of ziekenfonds. Of leen een stappenteller uit bij dienst Vrije Tijd (zolang de voorraad strekt).

 

Maak je liever gebruik van een activity tracker of één van de gratis apps voor je smartphone? Op de website www.10000stappen.be/Actiefleven/Stappentellers vind je een overzicht van betrouwbare apps en tools om stappen te tellen.