App 112 BE

In noodsituaties telt iedere seconde. Via deze app krijgt de noodcentrale onmiddellijk te zien waar je bent en kunnen ze je in geval van nood gemakkelijker terugvinden. Nu kan je de app 112 ook gebruiken in niet-levensbedreigende noodsituaties. 

Doven, slechthorenden en mensen met een spraakstoornis kunnen in de app 112.BE aangeven dat zij niet kunnen telefoneren. Zij kunnen via berichten met de noodcentrale communiceren. De app werd ook aangepast voor blinden en slechtzienden.

Bij stormweer wordt via de app ook het noodnummer 1722 geactiveerd. Via 1722 kan je een tussenkomst van de brandweer voor wateroverlast of stormschade vragen. Binnenkort zal je er ook een aanvraag voor wespenverdelging kunnen indienen.

 

Hulpje voor kinderen

Als je het noodnummer 112 moet bellen, bevind je je meestal in een stressvolle situatie. Toch is het belangrijk dat je precieze en juiste informatie kan meedelen aan de operatoren en dat je hun vragen kan beantwoorden. 

Probeer voor je de noodcentrale belt het volgende te weten te komen: 

 • Waar je bent 
 • Wat er is gebeurd 
 • Of er gewonden zijn

Zit jij als ouder zelf in de problemen? Dan kunnen de kinderen jou helpen. Praat erover en leg aan je kind uit hoe de 112 te bellen in geval van nood. Ook je kind zal naar het juiste adres worden gevraagd. Zorg dat ze dit makkelijk kunnen terugvinden. Gebruik deze handige cartoon en hang hem uit bij de laadplaats van je gsm.

Oh ja, we vonden nog een paar leuke spelletjes om met je kind het gesprek hierover aan te gaan.

Geheugenspel 112       Bingo 112      Kleurplaten 112     

Affiches 112 kids