Bed and breakfast

DE PAPRENTE

Gelegen aan de rand van het dorp Merkem, aan de samenvloeiing van de IJzer en de Ieperlee. Ideale uitvalsbasis om de Westhoek, de Kust en Frans-Vlaanderen te ontdekken, fietsend, wandelend, met de auto of de moto. Gelegen op het fietsroutenetwerk. Men kan rustig genieten in de tuin van de eigenaar. 

Faciliteiten

Algemeen: kamerappartement met eethoek, keuken en salon, mezannine, aparte slaapkamer - tv en internet - eigen parking - garage
Kindvriendelijk: kinderbed beschikbaar, kinderkorting, speelruimte/tuin
Extra: terras/balkon, neerhofdieren

Locatie

Westbroekstraat 80 - 8650 Merkem (Houthulst)

Meer informatie

+32 498 10 41 50 
www.depaprente.be

DE KLAPROOS

U bent op zoek naar een goedgelegen B&B in de Westhoek? Dan heten Jacques en Marleen u van harte welkom in hun landelijke B&B ‘De Klaproos’. Deze gastvrije plaats bevindt zich in Merkem, gelegen tussen Ieper en Diksmuide, de twee frontsteden uit Wereldoorlog I. Het huis is omgeven door een tuin met vijver. Dieren zorgen voor extra kleur aan het geheel. In de aanpalende weide vindt u Klaske, ons Fries paard en onze pony.

 

Faciliteiten

Algemeen: kamer met eigen douche of bad, koffiezet, minibar - tv en internet - eigen parking/garage - ontbijt op aanvraag - eigen terras
Actief: fietsen ter beschikking (uitbater)
Kindvriendelijk: kinderbed beschikbaar

Locatie

Iepersteenweg 17 - 8650 Merkem (Houthulst)

Meer informatie

+32 51 54 51 51 
+32 498 10 41 50 
www.deklaproosmerkem.be

PASTORIE VAN MERKEM

Authentiek logeren in een groene omgeving doe je in de Pastorie van Merkem. Gelegen tussen Ieper en Diksmuide, in de landelijke dorpskern van Merkem. In de omgeving zijn er talrijke fiets-en wandelmogelijkheden. Wij zijn gelegen op het fietsknoopnetwerk. Door de ligging tussen Ieper en Diksmuide zijn we de ideale uitvalsbasis om 'de Groote Oorlog' in de Ijzerstreek te herdenken. In de omgeving kun je ook diverse brouwerijen gaan bezoeken en genieten van talrijke lekkere streekprodukten.

 

Faciliteiten

Algemeen: 3 kamers met zithoek, kluis, parking en garage - tv en internet
Extra: picknick op aanvraag - royaal ontbijt - terras/balkon - neerhofdieren

Locatie

Westbroekstraat 5 - 8650 Merkem (Houthulst)

Meer informatie

+32 473 53 70 37 
www.pastorievanmerkem.be 

LAGER BULTEHOEK

Wij verwelkomen u graag in ons "lager bultehoek" op de boskant. In Merkem werd een stukje hemel op aarde gecreëerd .U kan wegdromen in de smaakvol ingerichte kamers, overnachten in een oase van rust en ontspanning.Een zacht bedje en morgenvroeg uitgeslapen aan het ontbijt. Ten midden van velden op de gronden die eens toebehoorden tot Mevrouw Odette Constantine Claire Marie barones de Coninck de Merckem,die de inval van het Duitse leger meemaakten op 20 oktober 1914 en de herverovering van de bultehoekriegel begin september 1918. Nu voorzien van vele fiets en wandelwegen tussen de bruisende steden Diksmuide en Ieper staan wij in voor een leuk dagje tussen uit.

 

Faciliteiten

Algemeen: rookvrije kamers - flatscreen, internetaansluiting en wifi - huisdieren niet toegestaan

Locatie

Zuidwallandestraat 2 - 8650 Merkem (Houthulst)

Meer informatie

+32 494 81 80 69 
info@lagerbultehoek.be
www.lagerbultehoek.be