Corona-lening (Achtergestelde lening op drie jaar)

Online aanvragen

Ondernemingen die extra werkkapitaal nodig hebben om de gevolgen van de coronacrisis op te vangen, kunnen een achtergestelde lening krijgen met een looptijd van 3 jaar, als aanvulling op overbruggingskredieten op heel korte termijn vanuit het federale niveau.

Voorwaarden

Alleen intrinsiek gezonde en levensvatbare Vlaamse kmo’s die naar aanleiding van de uitbraak van het coronavirus en de daaruit voortvloeiende veiligheidsmaatregelen in financiële ademnood komen of zullen komen, komen in aanmerking voor de coronalening.

Deze achtergestelde lening op 3 jaar heeft 2 doelgroepen.

  • Startups en scale-ups: (jonge) bedrijven die in de laatste 3 jaren geen recurrente positieve kasstroom hadden en die vernieuwende producten en/of diensten ontwikkelen of al op de markt brengen
  • Kmo’s en zelfstandigen die vóór de coronacrisis recurrente positieve kasstromen hadden en hierdoor in aanmerking kwamen voor klassieke bankfinanciering.

De voorwaarden verschillen per doelgroep.

Procedure

Deze lening kan aangevraagd worden tot 15 oktober 2021. Op de website van VLAIO vind je de link naar het aanvraagformulier en een link naar de veelgestelde vragen.

Bedrag

Het gaat om een achtergestelde lening van minimaal 25.000 en maximaal 2,8 miljoen euro (eventueel verhoogd tot 4,3 miljoen als er een bijkomende investeerder of financier optreedt).

Online aanvragen