Huis van het Kind

Ben je bezorgd over het gedrag of de gevoelens van je kind of jongere?

Wil je hulp?

Heb je steun nodig?

Heb je vragen over

 • Zwangerschap
 • Kinderopvang
 • Ontwikkeling en gezondheid
 • School
 • Vrije tijd
 • Opvoeding
 •  …

 

Huis van het Kind Houthulst helpt je graag verder!

Eén plaats voor al je vragen

Bel, mail of kom bij ons langs!

huisvhkind@ocmwhouthulst.be

OCMW Houthulst:

 • 051 70 41 64
 • Vijverstraat 30

Dienst Vrije Tijd Houthulst:

 • 051 46 08 97
 • Markt 17

Volg ons ook op facebook!

Facebookpagina: Huis van het Kind Houthulst

https://www.facebook.com/huisvanhetkindhouthulst/

 

Een ‘Huis van het kind’, wat is dat nu eigenlijk?

Een Huis van het Kind is een samenwerkingsverband tussen verschillende organisaties met een lokaal aanbod voor baby’s, kinderen, jongeren en (aanstaande) gezinnen.

Het Huis van het Kind is er voor alle gezinnen en iedereen die betrokken is bij het grootbrengen van kinderen en jongeren. In een Huis van het Kind kan je terecht voor opvoedingsondersteuning, preventieve gezondheidszorg, informatie, advies, begeleiding en ontmoeting. Dit over o.a. kraamzorg, kinderopvang, opvoedingsvragen, vrije tijd, onderwijs en nog veel meer.

Elk Huis van het Kind heeft een eigen aanbod met verschillende diensten voor ouders en kinderen. Het aanbod is immers afhankelijk van de betrokken organisaties en de lokale situatie. Bij elk Huis van het Kind is minstens een consultatiebureau aangesloten, het consultatiebureau van Houthulst bevindt zich in het OCMW-gebouw (Vijverstraat 30).

Waar andere steden en gemeenten ervoor opteren om ook daadwerkelijk een fysiek ‘huis’ aan te bieden, gaat het in Houthulst in de eerste plaats om een nog nauwere samenwerking tussen de verschillende partners en instanties. Huis van het Kind Houthulst heeft twee fysieke antennepunten (OCMW Houthulst, Vijverstraat 30 & Dienst Vrije Tijd, Markt 17) waar iedereen met zijn vragen terechtkan.

Een Huis van het Kind ondersteunt op allerlei manieren. Dit kan door individuele begeleiding maar ook door informatiesessies en vormingsavonden, door spel- en ontmoetingsinitiatieven, door specifieke activiteiten, … In elk geval werken de partnerorganisaties samen om het aanbod op elkaar af te stemmen en waar nodig en mogelijk uit te breiden. Ze kunnen je doorverwijzen wanneer dat gewenst is.

 

Huis van het Kind Houthulst is dus een samenwerkingsverband tussen de verschillende lokale organisaties:

- OCMW en gemeente Houthulst

- Kind & Gezin

- CKG Sint-Clara

- VCLB Veurne-Diksmuide-Westkust

- Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen vzw

- LOGO Midden-West-Vlaanderen

- CAW Centraal-West-Vlaanderen

- Lokaal Overleg Kinderopvang

- De Sterke Mama's

- Brugfiguur

- ...

 

Hoe?

Door bestaande initiatieven en diensten die werken voor en met kinderen en jongeren én hun ‘opvoeders’ laagdrempelig in de kijker te zetten. Door te werken op maat van elk kind, elke jongere, elkeen die op zoek is naar info en ondersteuning. Samenwerken, coördineren, overlapping voorkomen en afstemmen is onze uitdaging!