Huisvesting

 

Woonwinkel West wijst je de weg

 

WoonWinkel West is een intergemeentelijke samenwerking tussen de gemeenten Diksmuide, Houthulst, Lo-Reninge, Veurne en Kortemark.

 

In elke gemeente werd een woonloket ingericht waar je alle informatie kunt verkrijgen rond wonen en huisvesting.

 

 

Aanbod van de dienst:

Huisvestingspremies  

Kwaliteitsproblemen aan de woning

De kwaliteit van de woningen in de Westhoek laat vaak nog te wensen over. Heel wat woningen werden reeds gerenoveerd, maar er blijft nog werk aan de winkel.

Soms worden ook woningen verhuurd waar gebreken aan zijn. Nochtans worden heel wat premies uitgereikt voor het renoveren van een woning.

Indien nodig kan een kwaliteitsonderzoek uitgevoerd worden om de gebreken aan de woning te inventariseren en de eigenaar aan te moedigen de nodige verbeteringswerken uit te voeren.

Woningen die niet voldoen aan de minimale kwaliteitsnormen kunnen ongeschikt of onbewoonbaar verklaard worden (met een heffing als gevolg).

Kandidaat-huurder voor een sociale woning

Wie zich wenst in te schrijven bij de sociale huisvestingsmaatschappijen en/of het Regionaal Sociaal Verhuurkantoor, kan hiervoor terecht bij WoonWinkel West.

De medewerkers helpen om het inschrijvingsformulier in te vullen en de nodige attesten bijeen te zoeken die bij de aanvraag noodzakelijk zijn.

Samenwerking met de Huurdersbond

WoonWinkel West heeft een overeenkomst afgesloten met de Huurdersbond West-Vlaanderen, waardoor alle inwoners van de deelnemende gemeenten gratis beroep kunnen doen op de dienstverlening van de Huurdersbond.

Ook de inwoners van de gemeenten Koekelare en Kortemark kunnen van deze dienstverlening gebruik maken.

 

Zitdag Houthulst

Je vindt Woonwinkel West in Houthulst op dinsdagvoormiddag van 8.30 tot 12.30 uur in het Sociaal Huis, Vijverstraat 30.

In het kader van de Corona-maatregelen wordt er nu zo veel mogelijk op afspraak gewerkt.

Gesloten zomerperiode: van 26 juli t.e.m. 6 augustus 2021.

 

Contactgegevens

WoonWinkel West

051 51 93 53

info@woonwinkelwest.be