90-plussers gevaccineerd in Ieper

Deze week worden de eerste 90-plussers gevaccineerd in het vaccinatiecentrum van Ieper. Zorgprofessionals uit de Eerstelijnszone Westhoek kwamen zo goed als allemaal aan de beurt en nu start de volgende doelgroep: de 65-plussers, van oud naar jong. 

Deze week zijn er ongeveer 1000 geplande vaccinaties in Ieper. "De vaccinatiecentra van de Eerstelijnszone Westhoek stellen alles in het werk om de oudste inwoners zo goed mogelijk te ontvangen. Zo worden er extra stoelen, rolwagens en begeleiders voorzien. Er is ook voldoende parking dichtbij de ingang. Op dit moment krijgen we vooral vragen binnen over wie wanneer aan de beurt is. Dat is moeilijk om te zeggen. De volgorde werd bepaald door de interfederale taskforce en is te raadplegen op laatjevaccineren.be. Nu zijn de 65-plussers aan de beurt. Wanneer we starten met de volgende doelgroep is sterk afhankelijk van de levering van vaccins.” aldus het vaccinatiecentrum.

 

Uitnodiging voor vaccinatie

Wie ouder is dan 85 jaar, kan de komende weken een uitnodiging voor vaccinatie in de brievenbus verwachten. Op de brief staat een link en een code om de afspraak te bevestigen. Op het gratis nummer 0800 30 70 4 kan je ook elke werkdag tussen 14 en 18 uur je afspraak bevestigen. De uitnodiging is ook beschikbaar via het online platform ‘My eBox’. Je krijgt een verwittiging per mail, op voorwaarde dat je jouw account eerst activeert. Dat kan door te surfen naar https://myebox.be/nl en in te loggen met je eID.

Wij vragen aan mantelzorgers, familie of vrienden om de 85-plussers zoveel mogelijk te helpen bij het vastleggen van hun afspraak en het vervoer van en naar het vaccinatiecentrum. De komende weken de brievenbus mee in de gaten houden is zeker een goed idee. Er kan 1 begeleider mee naar binnen om het parcours te doorlopen. Wie hulp nodig heeft om de afspraak te bevestigen of te verplaatsen of wie echt niet zelf tot in het vaccinatiecentrum kan geraken, kan elke werkdag tussen 14 en 18 uur gratis bellen naar 0800 30 704 of mailen naar vaccinatiecentrum@ieper.be .

 

Praktische informatie

Vaccinatiecentrum Ieper roept op om niet te vroeg aan te komen, liefst op het tijdstip van je afspraak. Draag ook bij voorkeur een kledingstuk waardoor je je bovenarm vlot kan ontbloten. Vergeet niet om een mondmasker, je uitnodiging met barcode en je identiteitskaart bij te hebben. Wie ziek is, blijft thuis en verplaatst de afspraak.

 

Reservelijst

Ben je ouder dan 65? Je kan je inschrijven op de reservelijst van het vaccinatiecentrum.

 

Doordag het momenteel niet verplicht is om de afspraak voor vaccinatie te bevestigen, is het mogelijk dat er op het einde van een shift nog een paar vaccins beschikbaar zijn. Om deze te kunnen inzetten voor de juiste doelgroep, legt het vaccinatiecentrum een beperkte reservelijst aan.

Ook voor de reservelijst wordt er dus vastgehouden aan de doelgroep van 65-plussers.

Let op: wie last minute reserve wordt opgebeld, heeft geen 100% garantie op een vaccin.

Elke week wordt een nieuwe reservelijst opgemaakt.

Inschrijven voor de reservelijst doe je hier.

 

Het callcenter van het vaccinatiecentrum is elke werkdag tussen 14 en 18 uur bereikbaar op het gratis nummer 0800 30 704. Mailen kan naar vaccinatiecentrum@ieper.be. Alle info en veelgestelde vragen vind je via www.ieper.be/vaccinatiecentrum.