Cultuuruitstap naar Roubaix

De Dienst Vrije Tijd trekt op dinsdag 30 januari (en dus niet op dinsdag 12 december vanwege het slechte weer) op culturele uitstap richting Roubaix. We verzamelen om 7u45 aan de dienst Vrije Tijd, Markt 17 in Houthulst.

Op de planning staat een geleid bezoek aan de ‘Chapelle Sainte Thérèse-de-l’Enfant Jésus et de la Sainte-Face’ in Hem, een begeleide rondrit door Roubaix langs het park van Barbieux, de velodroom, de katoenspinnerij Motte-Bossut, het merkwaardige en imposante stadhuis enzovoort.

Afsluiten doen we met een bezoek aan ‘La Piscine’ of ‘Het mooiste zwembad van Frankrijk’. Dit schitterend gerestaureerde art déco-monument werd nu ingericht als Museum voor Kunst en Industrie terwijl toch het uitzicht als zwembad, met de twee gebrandschilderde ramen, behouden werd. Het 'Grote Bassin' werd aangepast om de verzameling beeldhouwwerken, gewijd aan de arbeid en het vrouwelijk naakt, tentoon te stellen. De voormalige douchecellen en kleedkamers tonen de specialiteit van Roubaix: de textiel. De vroegere badzalen herbergen in chronologische volgorde schilderkunst uit de 19e en 20e eeuw. Onze gids van de dag is Bernard Delvoye.

Deelnameprijs: 55 euro per persoon, daarin inbegrepen zijn de bus, gidsbegeleiding, koffie, middagmaal zonder drank en toegangstickets.

Dit bedrag kan, na telefonische inschrijving of inschrijving via mail, gestort worden op het rekeningnummer van de cultuurraad BE55 8508 8218 0844 met vermelding uitstap Roubaix, naam en aantal personen. Inschrijven kan uiterlijk tot donderdag 25 januari (of tot het aantal plaatsen volzet is).

 

Organisatie: dienst cultuur - cultuur@houthulst.be - 051 70 59 50