Ga op speurtocht via 'Rondje Houthulst'

Ideaal weertje voor een uitstap in de eigen streek maar een schrijnend gebrek aan inspiratie? Dan moet je jezelf misschien maar eens wagen aan een spelletje geocaching? Dat kan trouwens ook gewoon in eigen gemeente via 'Rondje Houthulst', een initiatief van de verwoede geocacher Frigory uit Houthulst. Mocht u dat een vreemde naam vinden: geocachers werken met 'nicknames'...

 

Ga naar geocaching.com en registreer je daar, zodat je toegang krijgt tot alle nodige informatie. Tik nu 'Houthulst' in het zoekveld. Je krijgt meteen alle punten die van belang zijn voor deze geocache.

 

De start en het einde van de tocht bevinden zich sowieso in het centrum van Houthulst. Er is ook nog een 'bonus' te vinden tussen deze twee punten - maar da's misschien eerder iets voor gevorderden. Sinds de uitrol ervan, zo'n drie jaar geleden, hebben al meer dan 300 geocachers het 'Rondje Houthulst' afgewerkt. Nog een tip: de meeste van de geocaches heeft Frigory verborgen in filmrolletjes.

 

Hoor je het momenteel donderen in Keulen maar wil je niettemin aan het geocachen slaan, verdiep je dan eerst nog even in deze handige brochure (klikken om te openen) die je wegwijs maakt in deze leuke vrijetijdsbesteding.