Laat je bij noodsituaties alarmeren via Be-Alert

Voortaan kan je als burger via sms, mail en sociale media op de hoogte gehouden worden bij noodsituaties. Dat gebeurt via Be-Alert, het alarmeringssysteem van de federale overheid en het Crisiscentrum. Be-Alert is 24 op 24 uur en zeven dagen op zeven operationeel in het hele land.

Bij noodsituaties moet de overheid haar burgers zo snel, duidelijk en efficiënt mogelijk kunnen verwittigen, zodat zij het juiste gedrag kunnen aannemen voor hun eigen veiligheid en die van hun naasten. Het systeem verwittigt je meteen als er een noodsituatie is die rechtstreeks impact heeft op jou als inwoner of toerist in Houthulst. Daarbij krijg je ook heel concrete instructies over de voorzorgsmaatregelen die je moet nemen.

Be-Alert werkt ook met een systeem waarbij iedereen op een bepaalde locatie automatisch gewaarschuwd wordt als zich daar een noodsituatie voordoet. Dit systeem, Alert-sms, maakt het mogelijk om automatisch een sms te sturen naar alle geconnecteerde mobiele telefoons op de plaats van het incident, ook naar wie zich niet heeft geregistreerd of daar niet woont. Be-Alert biedt de burger een garantie op verwittiging, over gemeentegrenzen heen.

Registreren op Be-Alert kan via deze link en is volledig gratis. Ook de ontvangst van alarmberichten is volledig gratis. Je kunt je ook inschrijven om meldingen op gemeentelijk niveau te krijgen, bijvoorbeeld bij belangrijke wegenwerken.