Nieuwe dienstregelingen bij De Lijn vanaf 10 december 2017

Op 10 december 2017 past De Lijn de dienstregeling van verschillende buslijnen in West-Vlaanderen aan. Dit ten behoeve van een afstemming op de nieuwe treindienstregeling en het verbeteren van de stiptheid.

De wijziging van de dienstregeling van de NMBS op 10 december zorgt immers voor verschuivingen op de meeste IC-verbindingen. Ook bij de P-treinen, die zeker belangrijk zijn in het aansluitingsmodel, zijn er verschuivingen. Hierdoor zijn er op zo goed als alle buslijnen en op de Kusttram wijzigingen op vlak van dienstregeling, meestal beperkt tot het verschuiven van de dienstregeling met een aantal minuten in functie van het behouden van bus-/treinaansluitingen.

 

Voor Houthulst gaat het specifiek over volgende, eerder beperkte, wijzigingen:

 

Lijn 20 Ieper – Merkem – Diksmuide

Op deze lijn zijn er geen wijzigingen.

 

Lijn 24 Diksmuide – Oostvleteren – Poperinge

De wijzigingen op deze lijn zijn eerder beperkt: de haltes in Merkem zullen 1 of 2 minuten vroeger of later bediend worden.

 

Lijn 30 Diksmuide – Houthulst – Roeselare

De wijzigingen op deze lijn zijn eerder beperkt: voor Houthulst gaat het om enkele ritjes die 1 of 2 minuten vroeger of later de haltes in Houthulst zullen bedienen.

 

Lijn 40 Ieper – Kortemark – Torhout

Ook op deze lijn zijn de wijzigingen voor Houthulst eerder beperkt.

Een iets grotere verschuiving is er op de rit vanuit Torhout die nu om 17:01 aankomt in Houthulst. Deze wordt vanaf 10 december iets vervroegd en zal om 16:54 aankomen in Houthulst. De rit die nu om 17:36 aankomt, wordt vanaf 10 december verlaat en zal om 17:53 aankomen in Houthulst.

 

De nieuwe dienstregelingen zijn ook terug te vinden via www.delijn.be