Verkeersmaatregelen n.a.v. doortocht colonne 'De Bevrijding'

Op maandag 13 en dinsdag 14 augustus doet 'De Bevrijding 1918 - 2018', een living history colonne, ook Klerken en Houthulst aan. Rond 15 uur wordt de hele optocht verwacht in het centrum van Klerken, waar de paarden in alle rust wat water zullen kunnen drinken op het plein achter de kerk. Om 15.30 uur is er een korte plechtigheid door de organisatoren aan de Vredesmolen in Klerken. Van 16.30 tot 17 uur staat het hele deelnemersveld stil op de Markt van Houthulst, zodat iedereen het eens van dichterbij kan gaan bekijken. Fijn detail: de groep trad het voorbije weekend ook al aan tijdens het Nationaal Défilé in Brussel!

 

Dergelijk evenement zorgt onvermijdelijk ook voor tijdelijke verkeershinder. Hieronder vindt u een opsomming van de belangrijkste gevolgen van deze doortocht:

 

OP MAANDAG 13 AUGUSTUS

*Tussen 14 en 16 uur is er GEEN doorgang in de Kerkhofstraat en de Spinnerijstraat

*Tussen 14 en 16 uur geldt er éénrichtingsverkeer in de Moeder Elisabethstraat, de Molenweg, de Beukhoutstraat en een stuk Mosselstraat

*Tussen 15.30 en 18 uur wordt de Markt van Houthulst afgesloten voor alle verkeer (zowel kant politie als kant postkantoor) - de Eugène de Grootelaan blijft wel open, al is er tijdelijk hinder te verwachten wanneer de optocht zich van de kant politie richting kant postkantoor begeeft (om daar halt te houden gedurende een uur) 

 

OP DINSDAG 14 AUGUSTUS

*Tussen 7 en 10 uur is er opnieuw GEEN doorgang op de Markt van Houthulst

*Tussen 7 en 10 uur is er ook GEEN doorgang in de 7e Geniestraat tussen de Gentseleenstraat en het rondpunt.

 

Op andere plaatsen langs het traject zal er een tijdelijk parkeerverbod gelden. Dit zal telkens worden aangeduid met de respectieve verbodsborden. Houd er die dag ook rekening mee dat deze colonne stapvoets door onze gemeente zal trekken en dat daags nadien (14 augustus) doet in onder andere Langemark, Staden en Kortemark. De route van maandag 13 augustus kan je hier  raadplegen.

Meer info over 'De Bevrijding 1918-2018' via deze link.