Wie heeft er zin in een avondje stappen?

Heb je zin in een avondje stappen? Prima, want dat is goed voor je basisconditie en je gezondheid. Overdag stappen mag uiteraard ook, of het nu bij het krieken van de dag gebeurt of na je lunchpauze om de boterhammetjes een beetje te laten zakken... Zolang je maar de nodige stappen zet.

 

Je merkt het al: hier wordt even een loopje genomen met de term 'een avondje stappen', want uiteraard draait het allemaal om de 10.000-Stappenclash, het initiatief waarbij de bevolking wordt aangespoord om meer te bewegen en dat ook cijfermatig bij te houden.

 

De clash is een leuke stappenuitdaging tussen 200 Vlaamse steden en gemeenten. Van 1 tot en met 31 mei nemen de inwoners van de verschillende steden en gemeenten - waaronder vanzelfsprekend ook het sportieve Houthulst - het stappend tegen elkaar op. Na een maand kennen we de winnaars: de stad of gemeente die het meeste stappen heeft behaald binnen haar categorie.

 

HOE KAN JE DEELNEMEN AAN DE CLASH?

1. Meet je stappen met een stappenteller, activitytracker of smartphone-app.

2. Registreer je op de website www.10000stappen.be of download de 10.000-stappen app.

3. Word lid van de groep die bij Houthulst hoort.

4. Geef dagelijks je stappen in.

5. Jouw stappen worden automatisch bij het totaal van Houthulst geteld.

6. Volg de tussenstand live op de wereldkaart.

 

Ter info: ook ritjes met de fiets kan je in rekening brengen bij je totaalsom. Houthulst werd in categorie 2 ingedeeld, bij de gemeentes met tussen de 10.000 en 20.000 inwoners, en neemt het daarin op tegen Diksmuide, Kortemark, Meulebeke, Moorslede, Poperinge, Staden, Wingene en Zonnebeke. Doen we samen een gooi naar winst?

 

Heb je interesse en wil je graag een stappenteller kunnen gebruiken? Op de Dienst Vrije Tijd (Markt 17, Houthulst) hebben we er een flink aantal voorradig. Deze worden gratis uitgeleend gedurende de campagnemaand. Loop (of stap) dus gerust eens binnen.