Word vrijwilliger bij de brandweer

Een hart voor hulpverlening? Dan ben je misschien wel meer brandweer dan je denkt en is een job in bijberoep bij de brandweer wel iets voor jou. Want Brandweer Westhoek zoekt jou! Geen uitzonderlijke helden of bovenmenselijke sporters, maar wel gemotiveerde mensen die graag helpen waar ze kunnen. In een team dat voor elkaar door het vuur gaat.

 

Vooraleer je kandidaat te stellen als brandweervrijwilliger, moet je eerst het federaal geschiktheidsattest (FGA) behalen. In West-Vlaanderen organiseert brandweerschool WOBRA uit Zedelgem de bijhorende proeven: een cognitieve proef, die je algemene en parate kennis toetst, en de handvaardigheids- en fysieke proef, die je aflegt als je voor de cognitieve proef bent geslaagd.

 

Om meer te weten komen over de aanwervingsvoorwaarden, de procedures en de brandweeropleiding worden er 3 infosessies ‘Zo word je brandweervrijwilliger’ georganiseerd.

• Donderdag 4 april om 19.30 uur in de brandweerpost Diksmuide, Heernisse 4 – 8600 Diksmuide

• Dinsdag 9 april om 19.30 uur in de brandweerpost Ieper, Minneplein 1A – 8900 Ieper

• Dinsdag 23 april om 19.30 uur in de brandweerpost Veurne, Nijverheidsstraat 6 – 8630 Veurne

 

Deze infosessies staan open voor alle geïnteresseerden uit de steden en gemeenten van de Westhoek. Inschrijven voor één van deze infosessies doe je via www.brandweerwesthoek.be.