Tuesday Bluesday

 

Blues is de bron van de rock ‘n’ roll en rockmuziek. Het is eind 19de eeuw ontstaan en zijn oorsprong vind je in de muziek die slaven uit Afrika in het Zuiden van de Verenigde Staten - onder andere in de Mississippidelta, tussen Memphis en New Orleans) - maakten. De voornaamste muzikale bronnen die tot het ontstaan van de blues hebben bijgedragen zijn de religieuze liederen (gospels, negrospirituals), de worksongs en gevangenisliederen. Deze bijzondere muziekstijl heeft heel veel varianten en dat maakt het toegankelijk voor een erg ruim publiek.

Het is daarom niet enkel en alleen zuivere Blues voor puristen. Het wordt open getrokken met Roots, Bluegrass, Country en zelf wat singer-songwriter.

 

Het doel is voornamelijk laagdrempelig te zijn om de mensen in contact te brengen met deze muziekgenres. 

 

 

De dienst vrije tijd Houthulst kiest er daarom voor om één keer per maand (behalve op feestdagen), de tweede dinsdag, een avond cultuurcafé met een oriëntatie op Blues, Roots, Bluegrass of Jazz te organiseren. Een avond “chillen” tussen vrienden, collega’s of kennissen, met democratische prijzen. Een documentaire, een optreden of een lezing over het genre en natuurlijk ook een lokale ‘dj’ die al dan niet uit eigen collectie een plaatje draait. Een avond voor muziekliefhebbers of voor mensen die even rust zoeken in het begin van een drukke werkweek.

 

Het wordt telkens een leuke, ontspannende, maar ook educatieve culturele avond. In een later stadium zouden we graag concerten bezoeken met een bus. Door de gedeelde interesse zal dit zeker ook een positieve sociale impact hebben. Dit genre muziek is voor mensen van alle leeftijden en achtergronden. Het kan aanzetten tot nieuwe vriendschappen en de kennissenkring vergroten.

 

Kaarten / Info: cultuur@houthulst.be