Tennisclub Houthulst

Tennisclub Houthulst

 

DE CLUB

T.C. Houthulst is een tennisclub die opgericht werd in 2002. De tennisclub is aangesloten bij de overkoepelende tennisfederatie Tennis Vlaanderen. Hierdoor zijn alle leden van T.C. Houthulst verzekerd en kunnen ze ook deelnemen aan tornooien en interclub.

 

ACCOMMODATIE

We beschikken over 3 verlichte buitenterreinen in gravel die gelegen zijn bij de sporthal te Houthulst. Het gezellige clubhuis zorgt voor een verfrissende drink na het sporten en is tevens een leuke ontmoetingsplaats bij de diverse activiteiten.

 

LIDMAATSCHAP

Het lidmaatschap bij T.C. Houthulst houdt in dat men het volledige zomerseizoen (april tot en met oktober) vrij gebruik kan maken van de 3 buitenterreinen (mits reservatie) en deel kan nemen aan alle activiteiten van de club. De reservatie gebeurt online waardoor men op elk moment kan zien welke terreinen beschikbaar zijn. Het bedrag van het lidgeld is afhankelijk van de leeftijd. Voor een gezin met 3 of meer leden bestaat een interessante gezinsformule. Meer info over deze lidgelden vindt u terug op onze website of bij de bestuursleden.

 

DUBBELTORNOOI

Tijdens de tweede helft van augustus organiseert T.C. Houthulst een officieel Tennis Vlaanderen dubbeltornooi, meetellend voor het Nieuwsbald Criterium.  Alle tennissers, aangesloten bij Tennis Vlaanderen, kunnen hieraan deelnemen.

 

LESSEN EN STAGES

Gedurende het ganse jaar worden er lessenreeksen georganiseerd voor zowel volwassenen als voor jeugd, dit telkens op verschillende niveaus. Tijdens de zomermaanden gaan deze lessen door op de buitenterreinen, tijdens de wintermaanden gaan deze door in de sporthal.

 

Tijdens de paas- en zomervakantie vindt er telkens een tennisstage plaats voor de jeugd die één week duurt. Gediplomeerde trainers geven hierbij tennis, afgewisseld met andere activiteiten.

 

WERKING EN ACTIVITEITEN

Elk jaar neemt de club met meerdere heren- en damesploegen deel aan de Interclub. Dit is een regionale competitie waarin clubteams volgens leeftijd en niveau onderlinge duels spelen.  

Elke donderdagavond organiseert de club donderdagdubbel waar men door middel van loting onderling tegen elkaar speelt.

Het clubkampioenschap zet de leden aan om op regelmatige basis te tennissen.

 

Naast de sportieve actitietien zijn er ook de jaarlijkse terugkerende activiteiten zoals de nieuwjaarsdrink, kaas- en wijnavond, ontbijttennis, barbecue, eindeseizoensdrink, ...

 

Gedurende het zomerseizoen zijn daarnaast nog tal van losse activiteiten. Elke maand zetten we een bier van de maand in de kijker. Tijdens de wintermaanden is er een maandelijkese donderdagactiviteit in het clubhuis.

 

Devolledige activiteitenkalender vindt u terug op onze website.

 

 

Adres: 
Jonkershovestraat 103 A
8650 Houthulst
Contactpersoon: 
Jean-Pierre Dewilde
Telefoon: 
0496/58.78.41