Wijkspeelpleintjes

Als jonge ouder ken je het ongetwijfeld wel: de zon lokt je kind(eren) naar buiten en geeft ze zin om te spelen en te ravotten. En omdat die eigen tuin ook altijd maar dezelfde blijft, wil je wel eens een andere omgeving opzoeken. Erg ver hoef je dan niet te gaan, want je kunt gerust terecht op één van de gemeentelijke speelruimtes.

 

In Houthulst kan je naar de speelweide van de Chiro in de Jonkershovestraat 101C (uitgezonderd tijdens de werkingsuren van de BKO en van speelpleinwerking ’t Ravottersnest), maar ook naar het speelterreintjes in de Printaniastraat of de Zwaluwstraat. Je behendige zoon of dochter kunnen zich ook op wieltjes uitleven op het skatepark van de Vrijetijdscampus in de Jonkershovestraat 103a.

 

In Jonkershove zijn er speelpleintjes nabij de buitenschoolse kinderopvang in de Jonkershovestraat 247 (niet openbaar open tijdens de werkingsuren van de BKO) en in de Bosdreef. Klerken heeft er ook twee in de aanbieding: ‘Harlekijn’ in de Dorpsstraat (niet openbaar tijdens werkingsuren van de speelpleinwerking) en het speelterrein aan het Covemaekerpad. In Merkem tot slot is er een speelpleintje in de Kouterstraat 26b (niet openbaar tijdens BKO en speelpleinwerking Marsipulami’s) en in de Pletstraat.

 

Alle speelpleintjes zijn, behalve tijdens de genoemde uitzonderingen, dagelijks toegankelijk van 8 tot 22 uur.

 

Tijdens de zomervakantie wordt er in Houthulst, Klerken en Merkem ook speelpleinwerking georganiseerd. De speelpleinwerking wordt niet gemeentelijk georganiseerd, maar door verenigingen. Hun contactgegevens vind je op de verenigingenpagina.