Activiteiten

 

Vanuit de Sportraad of vanuit Dienst Vrije Tijd afdeling Sport worden enkele initiatieven georganiseerd. Hieronder vind je wat meer info.

 

Sportavond

Datum: 2021

Uur: Nog te communiceren

Locatie: Nog te communiceren

Deelname/kostprijs: Gratis

Inschrijven: Inschrijven om de sportavond bij te wonen is verplicht en kan door te mailen naar sport@houthulst.be.

Informatie:
Tijdens de sportavond worden sporters uit Groot-Houthulst of sporters aangesloten bij een club in Groot-Houthulst, in de bloemetjes gezet. Door overmacht, kon de sportavond in 2019 én 2020 niet doorgaan. Daarom zullen de sportverdiensten van deze beide jaren samen gehuldigd worden in 2021. Ken jij iemand die in het jaar 2019 én/of in 2020 een ongelooflijk sterke sportprestatie heeft neergezet? Is de persoon in kwestie inwoner van Houthulst, of aangesloten bij een club uit Houthulst? Aarzel dan niet om een kandidatuur in te dienen! De ingevulde formulieren, mogen opgestuurd worden naar vrijetijd@houthulst.be, of worden gedeponeerd in de brievenbus van Markt 17 (Dienst Vrije Tijd) in Houthulst. Dit ten laatste tegen zondag 31 januari.

 

HET REGLEMENT VOOR KANDIDATUURSTELLING, KUN JE HIER VINDEN.

HET FORMULIER OM KANDIDATUREN IN TE DIENEN, KUN JE HIER VINDEN.

 

 

10.000 Stappenclash

Datum: volledige meimaand

Informatie: Bewegen en fit blijven is heel belangrijk. Ook tijdens deze coronatijd! De 10.000 stappenclash is een strijd tussen de gemeenten Heuvelland, Houthulst, Kortemark, Lendelede, Lichtervelde, Lo-Reninge, Mesen, Meulebeke, Moorslede, Pittem, Poperinge, Roeselare, Tielt, Vleteren en Wingene. De gemeente die in mie het meest aantal stappen heeft gezet, wint een wisselbeker en een fietstrapper om te installeren aan een bestaande zitbank!

Hoe ga je te werk?

  • Deed je al eens mee en werd je dus eerder al lid van de groep van jouw gemeente? Geef dan van 1 tot 31 mei je gezette stappen in op www.10000stappen.be
  • Doe je voor de eerste keer mee? Ga dan naar www.10000stappen.be, registreer je profiel en word vervolgens lid van de groep van jouw gemeente. Je vindt deze groep via 'Zoek een groep'. Geef voor elke dag in mei je gezette stappen in.

Installeer een app op je smartphone om stappen te tellen, maak gebruik van een activity tracker (zoals Fitbit, Garmin, Polar ...) of kies voor een klassieke stappenteller (Yamax, Omron...) die je ter hoogte van je heup draagt. Stappen maar!!!

 

 

 

Sportkampen

Jaarlijks worden er een tweetal sportkampen georganiseerd.

  • In de krokusvakantie (25 t.e.m 29 februari in 2021)
  • In de zomervakantie (16 t.e.m 20 augustus in 2021)

Tijdens deze sportkampen komen verschillende sporten aan bod, zodat deze sportweek bestaat uit heel wat variatie.
Inschrijven hiervoor kan via vrijetijd@houthulst.be
Meer info vindt u terug in onze Anti-verveelgids.

 

Parochianenkoers 

Datum: 25 september 2021

Uur: 13u30 tot 16u00

Locatie: Houthulst

Deelname/kostprijs:

Inschrijven: Meer info omtrent de inschrijvingen volgt later

Informatie: Jaarlijks wordt de Parochianenkoers georaniseerd in Houthulst. Vanaf 2020 is dit een samenwerking tussen de Woudsprinters en de gemeentelijke sportdienst. Deze koers is bedoeld voor alle recreatieve fietsers van Groot Houthulst. 

 

Kijk, ik fiets!

Datum: 9 oktober 2021

Uur: 9u tot 12u

Locatie: Sporthal, Vrijetijdscampus (Paardedreef 6)

Deelname/kostprijs: Deelname is €5/kind

Inschrijven: Inschrijven is verplicht, meer info volgt later

Informatie: 'Kijk, ik fiets!' is een begeleide activiteit om je kind stap per stap te leren fietsen.