High Five

Volgen op sociale media

 High Five

High-Five is een project van het Kortrijks bedrijf Aptus in de vijf basisscholen in Houthulst. De gemeente draagt zijn steentje bij en wil van Houthulst een duurzame, gezonde, maar vooral veilige woon- en schoolomgeving maken.  

Wat is nu ‘High-Five’?

High-Five is een slimme oplossing voor steden, gemeenten én scholen. Het probleem dat we nu ervaren is dat kinderen vaak met de auto aan school worden afgezet. Op die manier ontstaat er een enorme drukte aan de schoolpoort die voor de nodige stress zorgt bij de ouders. Daarnaast heeft dit een enorme impact op de veiligheid en de gezondheid van de woon- en schoolomgeving.  

De High-Five oplossing zet kinderen aan meer stappend en trappend naar school te gaan. High-Five is een ecosysteem van fysieke en digitale oplossingen gecombineerd met campagnes die ervoor zorgen dat iedereen betrokken wordt: de gemeente, scholen, klassen, kinderen, maar ook de ouders.

Hoe werkt High-Five?

In samenspraak met de gemeente worden er op strategische en slimme plaatsen High-Five modules of palen geïnstalleerd. De kinderen krijgen een persoonlijk bandje met een NFC-chip. Wanneer de kinderen langs de High-Five palen al stappend of trappend passeren, kunnen ze badgen door contact te maken met het bandje en de paal/module. Wanneer ze dit doen horen ze een biepje en zien ze een ledlichtje ter bevestiging dat hun registratie is gelukt.  Op die manier kunnen de kinderen muntjes sprokkelen. Die muntjes sparen ze voor een klasdoel en om een leuke beloning voor de klas te verdienen.

Deze leuke beloningen zorgen ervoor dat de kinderen worden gemotiveerdom de slimme route naar school te kiezen. De woon- en schoolomgeving wordt zo meer autoluw en dat vertaalt zich in een veiliger omgeving.

Waar kan je de High-Five modules vinden?

Ben je benieuwd waar er op jouw weg naar school een High-Five module staat? Op de website kan je jouw straat en school ingeven. Vervolgens wordt jouw slimste route naar school voorgesteld.

Doe samen met jouw zoon/dochter al stappend of trappend deze route. Overloop tijdens deze route de punten waar jouw kind extra aandacht voor moet hebben.

Merk je tijdens de wandeling gevaarlijke punten op? Dan kan je deze makkelijk en vlot melden op de website. Hiervoor hebben we een rode knop voorzien, geef jouw gevaarlijk punt in zodat de gemeente hierover alert wordt gemaakt.

Volg jouw besparingen!

Ben je benieuwd hoeveel brandstof en CO2-uitstoot je bespaart door al stappend of trappend naar school te gaan? Ook dit kan je waarnemen op de website. Zo kan je op de voet volgen hoe groen jouw voetafdruk is!

Het High-Five leerlingenplatform

Per High-Five kan je 5 tot 10 muntjes verdienen, dit is afhankelijk van hoever de afstand is van de module tot de school. De kinderen kunnen maar één keer per dag aan één module registeren, of ’s ochtends of ’s avonds om hun duurzame muntjes te verdienen. Zo proberen we gevaarlijke situaties te vermijden, b.v. op gevaarlijke punten oversteken om te badgen of een langere weg naar school nemen om extra munten te sparen.  Deze muntjes worden gevisualiseerd op het leerlingenplatform.

Het leerlingenplatform

Op de website kan je kind ook inloggen op zijn/haar persoonlijke pagina. Bij de start krijgen ze een inlogbadge met daarop hun naam, klasnummer en wachtwoord. Wat kunnen ze nu allemaal doen op deze pagina?

  • Overzicht van de eigen High-Fives en van de andere kinderen
  • Een eigen avatar maken
  • Naarmate de High-Fives stijgen, zien ze hun eigen boompje groeien
  • Online badges verdienen: 1ste high-five, 5 maal gehigh-fived na elkaar,…
  • Oefeningen maken (hier krijg je extra munten voor J )

Het is de moeite waard om dit platform af en toe eens te checken!

 

Heb je vragen? Mail naar hallo@highfive.io 

Volgen op sociale media