High Five

Volgen op sociale media

 High Five

 

 

 

 

High-Five is een project van het Kortrijks bedrijf Aptus in de vijf basisscholen in Houthulst. De gemeente draagt zijn steentje bij en wil van Houthulst een duurzame, gezonde, maar vooral veilige woon- en schoolomgeving maken.  

Wat is nu ‘High-Five’?

High-Five is een slimme oplossing voor steden, gemeenten én scholen. Het probleem dat we nu ervaren is dat kinderen vaak met de auto aan school worden afgezet. Op die manier ontstaat er een enorme drukte aan de schoolpoort die voor de nodige stress zorgt bij de ouders. Daarnaast heeft dit een enorme impact op de veiligheid en de gezondheid van de woon- en schoolomgeving.  

De High-Five oplossing zet kinderen aan meer stappend en trappend naar school te gaan. High-Five is een ecosysteem van fysieke en digitale oplossingen gecombineerd met campagnes die ervoor zorgen dat iedereen betrokken wordt: de gemeente, scholen, klassen, kinderen, maar ook de ouders.

Hoe werkt High-Five?

In samenspraak met de gemeente worden er op strategische en slimme plaatsen High-Five modules of palen geïnstalleerd. De kinderen krijgen een persoonlijke medaillon met een NFC-chip. Wanneer de kinderen langs de High-Five palen al stappend of trappend passeren, kunnen ze met hun medaillon tikken langs een High-Five paal. Wanneer ze dit doen horen ze een biepje en zien ze een ledlichtje ter bevestiging dat hun registratie is gelukt.  De fietsers doen dit door een tag aan hun fiets te hangen en voorbij de teller in de fietsenstalling te rijden. Op die manier kunnen de kinderen muntjes sprokkelen. Met de gescoorde munten kan je tal van beloningen inruilen. 

Deze leuke beloningen zorgen ervoor dat de kinderen worden gemotiveerd om de slimme route naar school te kiezen. De woon- en schoolomgeving wordt zo meer autoluw en dat vertaalt zich in een veiliger omgeving.

Waar kan je de High-Five modules vinden?

Ben je benieuwd waar er op jouw weg naar school een High-Five module staat? Op de website kan je jouw straat en school ingeven. Vervolgens wordt jouw slimste route naar school voorgesteld.

Doe samen met jouw zoon/dochter al stappend of trappend deze route. Overloop tijdens deze route de punten waar jouw kind extra aandacht voor moet hebben.

Volg jouw besparingen!

Ben je benieuwd hoeveel brandstof en CO2-uitstoot je bespaart door al stappend of trappend naar school te gaan? Ook dit kan je waarnemen op de website. Zo kan je op de voet volgen hoe groen jouw voetafdruk is!

Hoe verdien ik munten

Per High-Five kan je 5 tot 10 muntjes verdienen, dit is afhankelijk van hoever de afstand is van de module tot de school. De kinderen kunnen maar één keer per dag aan één module registeren, of ’s ochtends of ’s avonds om hun duurzame muntjes te verdienen. Zo proberen we gevaarlijke situaties te vermijden, b.v. op gevaarlijke punten oversteken om te badgen of een langere weg naar school nemen om extra munten te sparen.  Deze muntjes worden gevisualiseerd op het leerlingenplatform.

Waar moet ik mijn beloningen ophalen

Als je voldoende munten hebt gescoord kan je een beloning kiezen. Deze beloningen kan je afhalen in jouw bibliotheek (Houthulst, Merkem en Klerken) tijdens de openingsuren.

Hoe bekijk ik mijn munten

De munten vind je op het spelplatform. Let op, je moet wel eerst geregistreerd zijn om effectief munten te scoren. Om in te loggen op het spelplatform surf je naar ikhighfive.be en log je in met de code die je vind op de achterzijde van je medaillon.

Wat kunnen ze nu allemaal doen op deze pagina?

  • Overzicht van de gespaarde munten
  • Een eigen avatar maken
  • Naarmate de High-Fives stijgen, zien ze hun eigen boompje groeien
  • Online badges verdienen: 1ste high-five, 5 maal gehigh-fived na elkaar,…
  • Oefeningen maken (hier krijg je extra munten voor)

Het is de moeite waard om dit platform af en toe eens te checken!

Nieuwe medaillon toevoegen

Is je medaillon stuk, dan kan je een nieuwe medaillon in je school vragen. Deze nieuwe medaillon kan je toevoegen aan je bestaande account.
Log in op het platform, ga vervolgens naar instellingen en klik op 'wandeltag toevoegen'. Daar kan je het nummer van je nieuwe medaillon invullen.

Heb je vragen? Mail naar hallo@ikhighfive.be

Volgen op sociale media