Laat gaspatronen niet slingeren

18
okt
2023

Gaspatronen, gasflessen en gascilinders horen niet thuis bij het restafval, ook niet als ze leeg of bijna leeg zijn. De communicatie hierover op websites van verkopers is helaas niet altijd correct.

We maken het onderscheid tussen hervulbare gasflessen en gasflessen voor eenmalig gebruik.

  • Hervulbare gasflessen breng je terug naar de leverancier of naar het verkooppunt. Het gaat bijvoorbeeld om butaan- en propaangasflessen. Adressen van verkooppunten vind je terug op www.mijngasfles.be.
  • Bij gasflessen voor eenmalig gebruik zijn er verschillende soorten. Met flessen kampeergas, cartridges, lachgascilinders en heliumflessen kan je terecht op het recyclagepark. De flessen horen bij KGA (Klein Gevaarlijk Afval).
  • Kleine gascapsules en -patronen zoals een patroon om één fietsband te vullen of een capsule om één keer slagroom te maken, mogen bij pmd als ze volledig leeg én doorprikt zijn. Ben je niet zeker dat ze leeg zijn, breng ze dan naar het recyclagepark.

Sorteren is niet alleen belangrijk om recyclage te garanderen. Het is ook cruciaal voor de veiligheid van de afvalophalers en de mensen in de sorteercentra. Bedankt om aan hen te denken!