Wespennest melden

Online melden

Soorten bijen en wespen

Je hebt een wespennest en je wil het laten verdelgen. Brandweer Westhoek staat klaar om je te helpen. Maar de brandweer vraagt tegelijk om alleen hinderlijke of echt gevaarlijke wespennesten te melden. Het lijkt misschien niet zo, maar wespen zijn erg nuttige dieren. Ze jagen op vliegen, bladluizen en muggen. Ze zijn ergens dus ook bondgenoten van de mens. Het verdelgen van een wespennest kan meestal enkel d.m.v. een gif in de opening van de wespennest te spuiten.  Dit product is niet enkel giftig voor wespen, maar ook voor andere levende organismen (o.a. voor vissen).  Heb je een wespennest achteraan de tuin of in een hok waar je nooit komt?  Help het milieu door niet-hinderlijke wespennesten niet te laten verdelgen. 

De tussenkomst voor de verdelging bedraagt 48,40 euro en gebeurt de eerstvolgende maandag, woensdag of vrijdag na je melding.

Online verdelging wespennest aanvragen

of bel de Wespofoon T 058 60 39 90

 

WAT DOE IK MET BIJEN EN HOMMELS?

Deze nesten mogen niet vernietigd worden omdat zowel de hommel als de bij een beschermde diersoort zijn Je kan het nest gewoon laten zitten. Hommels en bijen vallen zelden aan en leveren een belangrijke bijdrage aan het milieu. In sommige gevallen bevindt het nest zich op een vervelende plaats. In dergelijke gevallen neem je het best contact op met een imker. Het formulier hiervoor vind je rechts op deze pagina. De imker zal het nest verplaatsen of handige tips meegeven hoe je het nest zelf op een veilige manier kan verplaatsen.

Online melden