Zet 'm op 50

24
jan
2024

Verwarmen met gas: dat gaat er stilaan uit. Je kiest best voor duurzame, hernieuwbare alternatieven. Een warmtepomp kan een goede optie zijn. Maar die stap lijkt soms nog groot. Wat als je geen vloerverwarming hebt? Of als je woning niet optimaal geïsoleerd is? Goed nieuws! Ook in bestaande woningen kan je vaak overstappen op groene verwarming.

Om te zien of jouw woning geschikt is voor verwarming met een warmtepomp, kan je meedoen aan Zet 'm op 50. Zo bespaar je in eerste instantie heel wat energie, maar test je ook of je woning comfortabel blijft bij een lagere temperatuur. Blijft het lekker warm? Dan is je woning eigenlijk al klaar voor fossielvrije verwarming met een warmtepomp. Wordt het toch wat fris? Dan zet je je cv-ketel gewoon weer hoger, en weet je dat er wat (isolatie) werk nodig is.

Meld je hier aan om mee te doen met Zet 'm op 50 en krijg meteen instructies over hoe je je cv-ketel op een lagere temperatuur moet zetten. Je kunt dus vandaag al starten met energie besparen. Tijdens koude winterdagen krijg je een mailtje van Bond Beter Leefmilieu met de oproep om goed op te letten op de temperatuur in je woning. Je vult daarna een korte vragenlijst in. Op basis daarvan krijg je persoonlijke informatie over wat voor jou de beste manier is om je woning te verwarmen.